Presskanne – hvordan få god kaffe?

Presskanne, eller French press som det heter mange steder i verden, gir en aromatisk og god kaffe.

Server presskannekaffen

Og her er vår måte å tilberede det på:

Det er viktig at presskannen forvarmes, for å unngå at kaffen blir fort kald. Fyll derfor varmt vann i presskannen, og la den stå mens du koker vann.

Hell ut det varme vannet, og hell over ønsket mengde presskannemalt kaffe i presskannen.
Styrken på kaffe er en smakssak, og for en presskanne på 1 liter anbefaler vi 60-70 gram kaffe.
Men ofte er presskannene 8 dl, og da anbefaler vi rundt 50 gram kaffe til en full kanne.

Hell så over nykokt vann, og rør om.

Hell på varmt vann

Sett så på lokket på presskannen uten å presse ned stempelet, og la kaffen så å trekke.
Har du brukt presskannemalt kaffe anbefales det at kaffen står å trekker i 6 minutter.
Har du brukt filtermalt kaffe, bør kaffen få en trekketid på minst 5 minutter, mens kokemalt kaffe skal trekke i 8-10 min.

Når trekketiden er nådd, presses stempelet ned sakte, og server straks den nytrukkede kaffen.

Server presskannekaffen

 

Det finnes kaffefilter til presskanner på markedet, som gjør at man slipper sedimenter og grut i kaffekoppen.
Presskanne er også ypperlig å ha med på tur. Kok opp vann på en kaffekjel, og tilbered kaffen som i denne artikkelen – og vipps! Så har man litt luksus på turen.

Relaterte Artikler