Kaffevettregler

Lag den 10. Kaffevettregelen

ALI Kaffe holder seg meget godt på termos og er perfekt til lange turer i fjellet.
I tillegg gir kaffen en oppkvikkende effekt som også kan være nyttig på fjellturer.

Derfor har ALI Kaffe laget Kaffevettreglene – 9 tips til hvordan tilberede, nyte og utnytte kaffen best mulig.
Men hva skal være den tiende regelen?
Kom med ditt forslag her på siden, og vær med i trekningen om ett års forbruk av ALI Kaffe.

 

Konkurransen er nå avsluttet.

 

De andre Kaffevettreglene er som følger:

1. Sørg for at utstyret du bruker til å tilberede kaffe alltid er rengjort.

2. Tilpass styrken på kaffen etter smak og behag. 60-70 gram kaffe (6-7 strøkne måleskjeer) per liter vann, gir en god og fyldig kaffe.

3. Husk at det er mange måter å tilberede kaffe på, blant annet kokekaffe, filterkaffe, presskannekaffe eller espressokaffe.

4. ALI Kaffe kan nytes like godt på tur som hjemme, enten du tilbereder den i en kjele på bålpanne eller om du har den med i termos.

5. Sørg for at du har nok kaffe og kaffekopper til deg selv og andre. Kaffen smaker best straks den er ferdig, ikke la den stå for lenge. Da kan den få besk eller brent ettersmak.

6. Unngå tretthet. Koffeinet fra kaffen stjeler plassen til tretthetsstoffet adenosin i kroppen, og har dermed en oppkvikkende effekt.

7. Oppbevar kaffen forsvarlig. Den bør alltid oppbevares i originalemballasjen. Da unngår man at kaffen taper smak og aroma.

8. Glad i kaffe? Det er ingen skam å kose seg med en kopp til.

9. Skal du ut på tur? Unngå å gå i underskudd. ALI Kaffe gir deg overskudd til hele turen.

10. ?

_

ALI Kaffe og Den Norske Turistforening (DNT) har inngått et spennende samarbeid for å få det norske folk ut på tur! For hva er vel bedre enn en kopp ALI Kaffe rett fra bålet når man er på tur?

Litt om DNT:
Den Norske Turistforening (DNT) er Norges største friluftslivsorganisasjon med over 290.000 medlemmer. Organisasjonen består av 57 medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. DNT har 539 hytter og 22.000 km merkede stier, samt 4.300 kvistede løyper.
DNT arbeider for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier.

Info om samarbeidet:
ALI Kaffe, sammen med NorgesGruppen og Den Norske Turistforening jobber for at flere skal oppleve naturglede i Norge. NorgesGruppen og DNT ønsker å fremme sunn mat, et aktivt friluftsliv og naturvern som sentrale elementer for den norske folkehelsen, og det skal ALI Kaffe jobbe aktivt med å få til!

 

Konkurransen varer til 30. juni, og etter endt konkurranse vil en jury bestående av ALI Kaffe og Naug & Venner reklamebyrå gå igjennom alle innsendte forslag og kåre en vinner.