Kokekaffe

For mange er opplevelsen av kaffe laget på en kaffekjele noe av det beste som er!

Fyll på kokmalt kaffe

For mange er kokekaffe noe av det beste de vet – spesielt på en godt brukt kaffekjele når man er på tur. Her er vår måte å koke kaffe:

Bruk en ren kjele, helst av rustfritt stål.

Hell i ønsket mengde friskt, kaldt vann, og varm opp til kokepunktet.

Mål så opp ønsket mengde kokmalt kaffe.
60 gram kaffe per liter vann gir en god og smakfull kaffe.

Fyll på kokmalt kaffe

Rør rundt, og la kaffen stå å trekke i 6-8 minutter.

Server kaffen straks.

 

Dette er også en av de mest vanlige måtene å tilberede kaffe på når man er på tur, i en svartkjel, eller en kaffelars, på bålet.

Bålkaffe tilbereder man på akkurat samme måte:
Varm vann på et bål, eller en bålpanne. Ha i kaffen, og la stå å trekke.

Og den kaffen man lager ute er ofte den beste!

Relaterte Artikler