Filtermalt kaffe på en kaffetrakter

Den vanligste metoden å tilberede kaffe i de norske hjem er med en kaffetrakter, med filtermalt kaffe.

Kaffetrakter filtermalt kaffe

For å få til en god, fyldig kaffe på en kaffetrakter bør man bruke kaffe som er filtermalt.

Vi anbefaler 60-70 gram kaffe, som tilsvarer 6-7 strøkne måleskjeer, pr liter vann. Det tilsvarer ca 8 kopper kaffe.

Det første man bør gjøre når man skal trakte kaffe er å legge filterpapir i filterholderen, og skyll det lett under kaldt vann. Da vil en eventuelt papirsmak fra filteret bli skylt bort.

Skyll filteret

Mål opp riktig mengde friskt, kaldt vann i en beholder, og hell i vannbeholderen på kaffetrakteren.

Fyll på vann

Hell så i ønsket mengde filtermalt kaffe i det skylte filteret.

Når kaffen er ferdig, bør den serveres straks for å beholde den gode smaken.

Hvis kaffen ikke skal serveres med en gang, lønner det seg å ha den over i en termokanne.

Server kaffen

Vi anbefaler at man bruker kaffetrakter som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon, de tilfredsstiller kravene til tid og temperatur som må ligge til grunn for en god kaffe.

Vel bekomme!
Har du andre preferanser for hvordan du lager kaffe?

Er presskanne, eller kanskje kokekaffe din favoritt?

 

Relaterte Artikler