Kaffepause med Øystein «Pølsa» Pettersen

Øystein Pølsa Pettersen

Vi tar en prat med Øystein «Pølsa» Pettersen etter dagens første treningsøkt er over. Nå er det tid for en hvil – og en kafferast – før han tar fatt på neste økt.

Øystein er en av våre mest profilerte skiløpere som særlig har utmerket seg på sprintdistansene både nasjonalt og internasjonalt. Han tok bl.a. OL-gull i lagsprinten under Olympiaden i Vancouver, og har også oppnådd en rekke gode plasseringer i sprintverdenscupen gjennom flere år.

Hvordan foretrekker du kaffen din?
– Det kommer litt an på når på døgnet det er. Om morgenen skal den være fyldig og mørk! Så kan den godt være litt «lettere» utover dagen, og etter middag setter jeg pris på en god Americano. Jeg har også sansen for kaffe av nykvernede bønner. Da synes jeg aromaen blir best.

Hva er du opptatt av for tiden?
– Ved siden av den daglige treningen, er det mye som opptar meg akkurat nå. Datteren min har begynt i barnehagen, og det påvirker hverdagen til hele familien! Vi forsøker å lage gode rutiner rundt det, og det er en utfordring som krever både tid og oppmerksomhet.

Beskriv deg selv med fem ord!
– Engasjert, dedikert, hardtarbeidende, pålitelig og utadvendt! Det er karakteristikker jeg ønsker å leve opp til.

Hva gjør deg glad?
– Det er mye som gjør meg glad! Det å være sammen med familien min gir glede, og jobben min og alle de jeg har rundt meg der gir meg godt humør! Jeg føler meg privilegert som får drive med det jeg gjør, og setter veldig pris på å få være en del av den positive kulturen som finnes i idretten. Det gjør meg glad!

Du har vært og er et forbilde for mange. Har du selv et forbilde?
– Jeg har mange forbilder! Min far er ett av dem. Ellers er jeg både stolt og ydmyk over å være et produkt av den idrettskulturen og miljøet som jeg har vokst opp i. Jeg har lært utrolig mye av det, og ikke minst mange av de menneskene jeg har vært så heldig å treffe gjennom idretten. Der har jeg mange forbilder som inspirerer meg.

Du har opplevd mange sportslige høydepunkter. Hva har vært det største øyeblikket i livet ditt?
– Det var helt klart det å bli pappa for halvannet år siden! Det betyr alt! Når det gjelder det sportslige, er det ikke medaljene eller det å stå på pallen som betyr mest. Det viktigste – og det beste – er å få jobbe sammen med andre som er dedikerte og opptatt av å løfte laget i fellesskap. Det høres kanskje litt rart ut det der når man er engasjert i idretter hvor de individuelle prestasjonene er så viktige. Samtidig er det etter min mening helt avgjørende at man har en lagfølelse hvor man bidrar til å gjøre hverandre gode. For meg er det en av drivkreftene som gjør at jeg trives med det jeg holder på med.

Hva har vært det mest pinlige øyeblikket du har opplevd?
– Jeg er jo en utadvendt person og byr gjerne på meg selv. Det kan selvfølgelig skape ett og annet pinlig øyeblikk, i alle fall i ettertid…Da jeg kom på pallen i Düsseldorf for noen år siden var jeg kjempeglad, og markerte det med å løpe naken en runde foran både deltakere og tilskuere. Det var ikke så flaut akkurat der og da, men nå synes jeg det er litt pinlig… Ellers synes jeg også det er litt flaut å se meg selv i Ali-reklamen. Men det var jo poenget i filmen, og storyen var jo morsom.

Har din deltakelse i Ali-reklamen påvirket ditt forhold til kaffe?
– I forbindelse med samarbeidet med Joh. Johannson, fikk vi en fin omvisning på Filipstad. Det var utrolig spennende! Jeg lærte masse om kaffe og ikke minst hvor mye arbeid som ligger bak det produktet du får i en pose Ali eller Evergood. Det var fascinerende å se hva som gjøres for å sikre god kvalitet, og jeg glemmer aldri opplevelsen av å se cupperne i aksjon.
Jeg blir kaffetørst bare av å tenke på det!
Har du forresten en kopp kaffe til?

Relaterte Artikler