Kaffepause med Liv Grete Skjelbreid Poirée

Liv Grete Poiree

Hvordan foretrekker du kaffen din?
– Jeg foretrekker den litt sterk, og velger helst mørkbrente varianter – som for eksempel Ali mørkbrent, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée, mangeårig skiskytteress med 8 gullmedaljer i VM i skiskyting, 3 OL-medaljer og 22 enkeltseiere i Verdenscupen. I dag er hun også vel kjent som ekspertkommentator i NRK, og mange husker godt henne som frontfigurer i flere reklamefilmer for Ali kaffe.

Hva er du opptatt av for tiden?
– Akkurat nå bruker jeg mye av tiden på kurs- og konferansesenteret som jeg driver sammen med familien min. Det er to år siden vi åpnet, og det har vært mye å ordne for å få alt på plass. Men det er utrolig morsomt, og vi har fått veldig god respons. Belegget er meget bra.

Beskriv deg selv med fire ord!
– Jeg kommer nok ikke utenom spontan! Og så er jeg glad, jeg er impulsiv og jeg er engasjert.

Hva gjør deg glad?
– Det er mye forskjellig, og det trenger ikke være store ting. Jeg ble eksempelvis glad da samboeren til kollegaen min kom inn med en Cola Zero til meg for noen minutter siden. Jeg blir også glad av mennesker som gir meg positiv energi.

Du har vært og er et forbilde for mange. Har du selv noen forbilder?
-Både Liv Ullmann og Eva Joly har vært forbilder for meg. Jeg beundrer begge som på hver sin måte har gått sine egne veier, og som har markert seg positivt innenfor sine felt.

Du har hatt en fantastisk idrettskarriere med mange høydepunkter. Hva har vært det største øyeblikket for deg?
– Det største for meg var nok da jeg mottok Årets forbildepris under Idrettsgallaen i 2001. Det var veldig uventet og en stor ære. Jeg oppfattet dette også som om man så noe mer enn bare mine idrettsprestasjoner, og det satte jeg stor pris på.

Hva har vært det mest pinlige øyeblikket du har opplevd?
– Jeg har hatt mange pinlige øyeblikk, men jeg er heldigvis typen som blir flau, glemmer fort og går videre uten å se meg tilbake.

Men en litt lei situasjon kan jo reddes på ulikt vis, «Ali kurerer gruff» var jo temaet i reklamefilmene du har laget flere av for ett av Norges mest populære kaffemerker. Noen spesielle av disse filmene som du husker godt?
– Jeg glemmer ikke den med fisketuren! Kanskje fordi det ble noen turer i vannet før opptaket var i boks, ler en blid Liv Grete Skjelbreid Poirée

Relaterte Artikler