Jevnlig rengjøring avgjørende for kvaliteten

Sørg for god og jevnlig rengjøring slik at kaffen blir like god hver gang!

Cleandrop rensemidler

Selv den beste kaffe kan ødelegges hvis kaffetrakteren som brukes i tilberedningen ikke er rengjort på en ordentlig måte. Derfor er det viktig å sørge for et jevnlig renhold av utstyret du bruker til kaffetilberedningen.
Det gjelder også om du bruker ulike former for termobeholdere for oppbevaring av kaffen etter tilberedning.

Selv om ferdig brygget kaffe inneholder over 98 % vann, er det likevel små mengder fettstoffer i kaffen som over tid skaper et belegg som igjen kan påvirke smaken på kaffen vi lager.
Rå kaffebønner har et fettinnhold på rundt 10 %, og mesteparten av dette forsvinner under brenningen. Men noe blir igjen, og dette sammen med urenheter i vannet kan over tid avleire seg i kaffemaskinen. Dette kan gi en bismak på kaffen, og derfor er det så viktig å rengjøre kaffemaskinen.

Til rengjøring bør du bruke vaskemidler som ikke er klorbaserte eller «parfymerte». Du bør være spesielt nøye med renholdet av tuten hvor det varme vannet kommer ut av trakteren. Skru den løs for en god rengjøring. Filterholderen trenger også jevnlig vask for å fjerne uønsket belegg.

For å få en effektiv rengjøring, anbefales å bruke rensemiddelet «Clean Drop» som er utviklet av Norsk Kaffeinformasjon.

Relaterte Artikler