ALI bålkaffe

Den gode bålkaffen!

 

Vinteren er godt i gang, og nå er det forhåpentligvis ikke lenge før mengder av silkemyk pudder-snø laver ned og brer seg innbydende ut over landskapet… Kanskje blir det perfekte forhold for en skitur ute i marka? Da bør du også unne deg en kafferast i løpet av turen, for det å tilberede kaffe på bål gir en helt egen smaksopplevelse. Du trenger selvfølgelig ikke å gå milevis på ski for å lage en god bålkaffe, og det trenger heller ikke å være kaldt i været. Kaffe tilberedt på bål smaker fantastisk – uansett! En god kopp bålkaffe er verd turen i seg selv.

Det er ikke så mye som skal til for å lykkes med resultatet heller, men det er et par ting det er lurt å huske på. For det første må du bruke riktig mengde kaffe i forhold til hvor mye vann du har på kjelen. Et normalt blandingsforhold er ca. 60 gram pr. liter. Du kan gjerne bruke litt mer. En kraftig kaffesmak passer de fleste godt i den kalde årstiden.

Et annet tips er å være tålmodig!

Når vannet har kokt opp, heller du i ønsket mengde kokekaffe. For å få frem den gode smaken og de fine aromaene, bør du la kaffen stå og trekke i mellom 6- og 8 minutter før du rører rundt i kjelen. Da har også det meste av kaffegruten trukket ned på bunnen av kjelen.

Ønsker du en enklere og kjappere løsning, kan du ta med litt instant-kaffe. Vi har lansert to nye og spennende varianter:
– Den ene er en økologisk Fairtrade-kaffe hvor pulveret rett før pakking tilsettes et tynt lag med kaffeolje.
– Den andre pulvervarianten, Guatemala 5 % mikromalt pulverkaffe, lages på en ny og spennende måte som bidrar til å fremheve den markante aromaen fra Arabica-bønnene som benyttes. I denne varianten blandes pulverkaffen med finmalt, regulær kaffe.

Enten du nå foretrekker pulverkaffe eller kokmalt, så gir en kafferast ved bålet en annerledes og hyggelig opplevelse.

 

Relaterte Artikler