Den gode bålkaffen!

Du bør så absolutt unne deg en skikkelig kafferast når du tenner bål, for bålkaffe gir en helt egen smaksopplevelse.

ALI bålkaffe

Hver av årstidene byr på turmuligheter med hver sine kvaliteter. Høst- og vinterturer egner seg spesielt for bålkos. Det generelle bålforbudet er opphevet i perioden 15. september til 15. april, så nå bør du benytte anledningen til å få mange gode stunder rundt bålet – aller helst med bålkaffe.

Bålkaffe er noe helt spesielt

Du bør så absolutt unne deg en skikkelig kafferast, for det å tilberede kaffe på bål gir en helt egen smaksopplevelse. Du trenger selvfølgelig ikke å gå milevis på ski eller på bena for å lage en god bålkaffe, og det trenger heller ikke å være kaldt i været. Kaffe tilberedt på bål smaker fantastisk – uansett! En god kopp bålkaffe er verd turen i seg selv.

Slik lager du bålkaffe

Det er ikke så mye som skal til for å lykkes med resultatet heller, men det er et par ting det er lurt å huske på. For det første må du bruke riktig mengde kaffe i forhold til hvor mye vann du har på kjelen. Et normalt blandingsforhold er ca. 60 gram per liter. Du kan gjerne bruke litt mer. En kraftig kaffesmak passer de fleste godt rundt bålet.

Et annet tips er å være tålmodig!

Når vannet har kokt opp, heller du i ønsket mengde kokekaffe. For å få frem den gode smaken og de fine aromaene, bør du la kaffen stå og trekke i mellom 6 og 8 minutter før du rører rundt i kjelen. Da har også det meste av kaffegruten trukket ned på bunnen av kjelen.

Kafferast ved bålet gir alltid en annerledes og hyggelig opplevelse.