Brasil

Kaffeplantasje

– verdens største kaffeprodusent

Kaffen kom til Brasil i 1727 da den brasilianske oberstløytnanten Francisco de Mello Palheta klarte å smugle med seg noen bønner fra Fransk Guiana.

Det tok imidlertid lang tid før kaffe ble et produkt av betydning i landet, og først rundt år 1800 begynte Brasil å eksportere kaffe. Flere dramatiske begivenheter de følgende årene, bl.a. slaveopprør på Haiti som den gang var en ledende eksportør av kaffe, ga imidlertid et godt grunnlag for å utvikle eksporten av dette produktet fra Brasil.

I 2012 eksporterte Brasil hele 50 826 000 sekker med kaffe, og landet står i dag for mellom 1/3 og 40 % av all kaffe som produseres i verden. 80 % av kaffen er av typen Arabica, 20 % er Robusta.
Enkelte av kafferegionene i landet dyrker også kaffe som er rik på stoffet Furan som bidrar til en god crema på espressokaffen.

Landet er ikke bare en stor kaffeprodusent.
Brasil har en rik kaffekultur og et økende kaffeforbruk. Det gjør at den nasjonale kaffeorganisasjonen ABIC forventer at innenlandsforbruket vil passere USA i konsum i løpet av 2014.
Det er for øvrig verd å merke seg at den 4. største av Brasils delstater, Minas Gerias som ligger sørøst i landet, står for rundt halvparten av all brasiliansk kaffeproduksjon

Relaterte Artikler