Mandelkake

Verdens beste mandelkake

Denne kan anbefales – passer til alle anledninger!

Ingredienser:

250 gr mandler
4 eggehviter
250 gr melis
1 ss hvetemel
1 ts toppet bakepulver
1 plate mørk Dronningsjokolade
100 gr meierismør
150 gr melis til toppingen
2 eggeplommer
2-4 ss sterk, kald kaffe

Fremgangsmåte:

For å lage bunnen males mandlene til de største bitene er ca 0,5 cm, men de må ikke males til mel.
4 eggehviter stivpiskes, og 250 gr. melis tilsettes de stivpiskede hvitene.
De malte mandlene tilsettes 1 ss hvetemel og 1 ts bakepulver - alt blandes og siktes i massen over.
Ha alt over i en 24-26 cm kakeform.
Stekes på nederste rille på 200 grader i 35-40 min. Det anbefales å ta ut kaken etter 35 min, da er den litt mykere.
For å lage glasuren skal 1 plate mørk dronningsjokolade og 100 gr. meierismør smeltes i vannbad. Ha deretter i 150 gr. melis og 2 eggeplommer vekselvis med 2-4 ss sterk og kald kaffe. Dette smøres over kaken og dryss gjerne på litt sjokoladepynt om du ønsker.
Kaken kan gjerne stå til dagen etter, da den er aller best når den får "satt" seg litt.
Verdens beste mandelkake er like god dag 2 som 4, og det garanteres at dette er den første kaken som vil forsvinne i et selskap!

Relaterte Artikler