Sjokoladekake

SJOKOLADEKAKE

Prøv denne saftige  sjokoladekaken med ett hint av kaffesmak.

 

Oppskriften er sendt inn av Jorunn Groos Vesterled.

Ingredienser:

Ingredienser:
300g sukker
150g Smør
2 egg
1 plate mørk kokesjokolade
2 dl melk
300g hvetemel
3 ts bakepulver

Ingredienser fyll:
300 gr. melis
150 gr. Romtemperert smør
1 pl. mørk kokesjokolade som varmes i ca.
1,5 dl. Ali kaffe
1 egg

Fremgangsmåte:

Rør sukker og smør hvitt, og pisk inn eggene ett og ett.
Varm så kokesjokoladen i melken, og bland smørblandingen vekselvis med melet og bakepulveret.
Stekes ved 175-180 grader i ca. 50 min. i rund form.

Fremgangsmåte fyll:
Rør melis og smør hvitt. Varm kokesjokoladen i kaffen, og bland det inn sammen med egget i smørblandingen. Pisk til det blir en fin, glatt krem.
Del den avkjølte kaken, og legg fyll på kaken.
Resten av fyllet bres rundt kaken.

Relaterte Artikler