Sjokolade_og_kaffe

Kaffe og sjokolade

Kaffe + sjokolade = godt!

For mange er kombinasjonen sjokolade/kaffe utrolig smakfullt! Det er flere forklaringer på det. For det første passer det med noe søtt til bitterstoffene i kaffen, og for det andre går aromaspekteret i kakao-bønnene godt sammen med aroma-stoffene i kaffe.

En ting er å nyte en bit sjokolade sammen med en kopp kaffe. Noe annet – og noe som passer fint til mørke vinterkvelder – er å blande sjokolade og kaffe i koppen. Nedenfor finner du to ulike oppskrifter på denne kombinasjonen.

Winter – dream – coffee
En vinterdrøm til to personer…

2 dl sterk kaffe
2 dl varm kakao
1 klype pepperkakekrydder
1 dl melk
Brunt sukker (etter smak)
1-2 pepperkaker til dekorasjon

Fremgangsmåte:
Rør sammen kakaoen og pepperkakekrydderet i kaffen. Skum melken.
Fyll glassene halvfulle med kaffe og deretter melkeskummet. Tilsett sukker etter smak, og dryss
med pepperkake-smuler.

Caffee Mocca

1 dl sterk kaffe
1 ss sjokoladesaus
20 gram revet sjokolade
2 dl melk

Fremgangsmåte:
Skum 2 dl melk og hell i koppen. Hell deretter sjokoladesausen forsiktig gjennom skummet så den legger seg i bunnen. Så heller du espressoen varsomt gjennom skummet. Så drysser du den revne sjokoladen på toppen. Servér!

 

Foto: Shutterstock

Relaterte Artikler