Sjokoladekake med bringebærmousse

GYDAS SJOKOLADEKAKE MED BRINGEBÆRMOUSSE

Denne friske sjokoladekaken passer til en smurt rund kakeform på 24 cm.

 

– Dette er en frisk, saftig og god kake. Kaken serveres med en kopp nykvernet kaffe til, og tilbakemeldingene er alltid gode:-)
Håper den faller i smak!

Oppskrift innsendt av: Gyda Nesdal Kjørsvik

Ingredienser:

Bunn:
1,5 dl vann
150g smør
1,5 ss bakekakao

3 egg
3,5 dl sukker

1,5 dl rømme
3,5 dl hvetemel
1 ts natron
1/4 ts salt

Bringebærmousse:
1 pk bringebærgele

2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 ss sukker
2 ss sitronsaft

Sjokoladekrem:
300 g melis
100 g soft margarin
100 g kokesjokolade
2 ts vaniljesukker
2 ss Ali kaffe
1 egg

Fremgangsmåte:

Bunn:
Vann, smør og bakekakao kokes opp, og settes til avkjøling.

Lag tykk eggedosis av 3egg og 3,5 dl sukker.

Sikt melet, og rør alt vekselsvis sammen med kakaoen i eggedosisen.
Bre røren ut i en 24 cm stor form, og stek bunnen på 180 grader i ca 35 min på nederste rille.

Avkjøl kaken på rist.

Bringebærmousse
Lag bringebærgeleen med 2,5 dl, og sett til avkjøling.
Pisk krem av fløten, vaniljesukkeret og sukkeret.
Bland kremen sammen med geleen når den har begynt å tykne - tilsett sitronsaften mens du blander.

Sjokoladekrem
Pisk margarin og melis sammen.
Smelt kokesjokoladen i vannbad, og når den har blitt avkjølt, helles den i smørkremen.
Tilsett vaniljesukker og kaffen,
Pisk egget, og ha i sjokoladekremen.

Den avkjølte kaken deles i to deler. Sett det nederste laget på et kakefat. Smør på et tynt lag med sjokoladekrem.
Sett så på kakeformen rundt igjen, og ta på bringebærmousseen, og sett kaken kjølig til den har stivnet, legg så på øverste lag av kaken.
Fjern kakeformen, og ta på sjokoladekremen. Pynt gjerne kaken med rikelig med hakket kokesjokolade, og evt. friske bringebær.

Relaterte Artikler